Tigla CLASIC

Țiglă metalică Clasic

Țigla metalică CLASIC este profilată din oțel de grosime între 0,40 și 0,60 mm, zincat (Z225-Z275), acoperit cu un strat de vopsea în variantă lucioasă și mată.

Acest tip de țiglă metalică este cel mai des utilizat, seamănă cu țiglele clasice și se folosește în special la construcțiile cu regim rezidențial. Țigla metalică CLASIC se produce într-o gamă variată de nuanțe.

Panourile de țiglă metalică se pot livra cu lungimi cuprinse între 500 mm și 7000 mm.

Pentru lungimi de apă foarte mari, unde acoperirea cu un singur panou de țiglă nu este recomandată, se impune folosirea a două sau mai multe panouri de țiglă metalică. Acest aspect prevede calcularea panourilor de la partea inferioară ca multiplu de țigle, luând în considerare suprapunerea tehnică de 150 mm.

Caracteristici Tehnice

Gamă de culori pentru Țiglă metalică Clasic

*Culorile pot fi reprezentate diferit de la un ecran la altul. Pentru siguranţă cereţi paletarul de culori de la reprezentantul ACOMAT.

*Pentru produsele din oțel prevopsit cu grosime de 0.40 mm se acordă garanție 5 ani pentru caracteristicile de culoare și coroziune

Avantajele unui acoperiş realizat din ţiglă metalică model Clasic

Substituirea ţiglei metalice celei clasice a devenit o soluţie extrem de agreată în domeniul construcţiilor, motivele pentru care s-a produs această schimbare fiind pe cât de relevante pe atât de numeroase. Iar ţiglele metalice model Clasic se bucură şi ele de toate aceste avantaje care au determinat această shimbare de optică în ceea ce priveşte realizarea unui acoperiş rezistent şi durabil.

Folosirea ţiglelor metalice în locul celor ceramice a devenit de ceva vreme o alternativă nu numai extrem de căutată, dar şi foarte practicată datorită avantajelor multiple pe care le oferă ţiglele metalice. Evident, sunt foarte multe diferenţe între sistemele tradiţionale de realizare a unui acoperiş şi cele moderne, însă câteva dintre acestea au contribuit decisiv la înclinarea balanţei către alternativa modernă de realizare a acoperişurilor căreia îi este fidelă şi ţigla metalică model Clasic.

O primă şi, poate, cea mai apreciată calitate şi avantaj totodată al utilizării ţiglelor metalice în detrimentul celor ceramice o reprezintă uşurinţa de manipulare şi, implicit, uşurinţa montajului. Fiind mult mai uşoare decât cele ceramice acestea se pot instala mult mai rapid.

Beneficiază de toate avantajele sistemelor de acoperişuri moderne

Plus că montajul nu presupune monatrea individuală a fiecărei ţigle aşa cum se întâmplă în cazul celor ceramice ci panouri, ceea ce nu înseamnă altceva decât economie de timp şi, implicit, finalizare mai rapidă a lucrării. În cazul ţiglei metalice stil clasic, lăţimea este de 1200 mm din care suprafaţa utilă de acoperire este de 1120 mm. Iar lungimea modulului este de 350-400 mm.

O altă calitate însemnată de care dispune ţigla metalică, inclusiv ţigla metalică model Clasic este şi cea a rezistenţei. Având ca material de bază oţelul aceasta nu numai că nu se află într-un pericol constant de a se sparge sau fisura aşa cum se întâmplă cu cea ceramică, ceea ce contribuie semnificativ şi la uşurinţa montării, dar şi rezistă mult mai bine în timp. Chiar dacă oţelul este coroziv şi umiditatea îi poate afecta în timp rezistenţa, ţiglele metalice elimină acest pericol prin zincare pe ambele părţi, un acoperiş din ţiglă metalică având o durată de viaţă de 60 de ani.

În ceea ce priveşte ventilaţia absolut indispensabilă oricărui acoperiş, ţigla metalică are avantajul de a crea aproape de la sine o ventilaţia eficientă. Odată monatată, sub învelitoare se formează automat un spaţiu de ventilaţie dinspre streaşină spre coama acoperişului. Şi, în plus, tocmai datorită materialului din care este realizată, ţigla metalică oferă şi o bună protecţie antiincendii.

Toate aceste calităţi transformă ţigla metalică model Clasic într-o soluţie nu numai eficientă pentru acoperişul oricărei case, dar şi mult mai practică şi nu în ultimul rând mai ieftină faţă de cea a ţiglelor ceramice. Evident, raportat la calitatea pentru care optăm. Plus că dincolo de toate aceste avantaje tehnice, ţigla metalică se bucură şi de o varietate mult mai largă de modele şi culori, ceea ce vă permite să alegeţi mult mai uşor ceea ce se potriveşte casei dumneavoastră. Inclusiv în cazul în care optaţi pentru ţigla metalică model Clasic care se produce în 29 de nuanţe de culori mate şi lucioase.